vineri, 5 iulie 2013

The 5th Wave de Rick Yancey

The 5th Wave (The Fifth Wave, #1)


Descriere carte
The Passage meets Ender’s Game in an epic new series from award-winning author Rick Yancey.
5167b880 f20c 431c 8e97 f0f6e2886fad zpsa037c988
Dupa primul val numai intunericul ramane. Dupa al 2 lea val numai cei norocosi scapa. Dupa al 3 lea val numai cei norocosi supravietuiesc. Dupa al 4 lea val o singura regula se mai aplica : nu trebuie sa ai incredere in nimeni.
Este inceputul valului 5 si Cassie fuge de Ei. Fiintele care arata uman dar cutreiera zona si ucid tot ce zaresc. Care au alungat ultimii supravietuitori ai Pamantului. Sa ramai singur inseamna sa ramai in viata, asta e ce credea Cassie pana sa-l intalneasca pe Evan Walker. Misterios si ispititor, Evan Walker poate fi singura sansa a lui Cassie sa-si salveze fratele si pe ea.
Dar Cassie trebuie sa aleaga: intre încredere si disperare, intre sfidare si predare, intre viata si moarte. Intrebarea ei finala ramane, sa renunte sau sa lupte.

Parerea mea

E o carte distopica realizata pe un subiect care a fost abordat de multi autori dar realizata mult mai bine decat ei. E realizata mult mai bine insa nu este perfecta avand ideea geniala care o scoate din tipare, felul in care este scrisa sincer a fost o surpriza pentru mine pentru ca este realizata in functie de 4 puncte de vedere si sincer ma asteptam doar la Cassie. Din fericire este foarte bine in cazul acesta deoarece Cassie mi s-a parut naiva, plangacioasa si enervanta in unele cazuri iar celelalte personaje sunt mult mai ok. Evan a fost placut ca interesent amoros chiar spre genial daca nu apareau secvente gen esti iubirea vietii mele si ne cunoastem de 2 zile dar pana la urma nu poti sa scapi de ele si au fost bine introduse in asa fel incat sa nu derajeze cititorul.
In concluzie a fost o carte buna care m-a surprins in unele pasaje si in altele m-a dezamagit complet. Deci este un montagne russe care merita sa fie incercat si care sper sa fie o experienta mai placuta pentru ceilalti.

Rating: 3,5/5


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu